Tel. 0800 - 664 664 1 of 0411 - 66 00 88 E-mail: info@lasikcentrum.nl
Nieuws

Nieuws

gratis intake t.w.v. 125 euro in november en december

Het zijn wel uw ogen. Deze vragen om de nieuwste technieken en de meest ervaren oogartsen. Lasik Centrum oogkliniek heeft een samenwerking met de maatschappen van zeven ziekenhuizen. Dertig oogartsen, oogchirurgen en refractiechirurgen en hun jarenlange ervaring van meer dan 300.000 operaties.
 
In november en december is uw intake t.w.v. € 125,- gratis. Maak nu een afspraak.
Let op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voorwaarden van deze actie:
 • U ontvangt geen factuur voor het intakegesprek ongeacht of u de behandeling later wel of niet laat uitvoeren.
 • Het intakegesprek dient plaats te vinden tussen 1 november en 31 december 2017.
 • Eén intakegesprek per klant gedurende de actieperiode.
 • Dit aanbod is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.

100 euro cadeau voor u als onze ambassadeur

U hebt inmiddels zelf mogen ervaren hoe u na uw behandeling bij Lasik Centrum weer zorgeloos en zonder bril door het leven kunt gaan. Als enthousiaste ervaringsdeskundige van Lasik Centrum kunt u onze ambassadeur worden. Vertel uw bril- of lensdragende vrienden hoe tevreden u bent over uw ooglaserbehandeling. Met ruim 25 jaar ervaring en meer dan 70.000 geslaagde ooglaserbehandelingen zijn ook zij bij onze oogchirurgen in vertrouwde handen. Wanneer u een vriend(in) aandraagt voor een ooglaserbehandeling bij Lasik Centrum, profiteren jullie nu allebei. U ontvangt een bedrag van 100 euro op uw rekening en uw vriend(in) ontvangt het zelfde bedrag als korting op de reguliere prijs van de behandeling.

Vooruitstrevend als we bij Lasik Centrum zijn, kan uw beste maatje ook gerust uw moeder, uw opa, de voetbaltrainer of die collega op uw afdeling zijn. Kortom, iedereen die u het gunt om weer net zo scherp te zien als u, mag meeprofiteren van dit aanbod.


Voorwaarden ambassadeursaanbod:
 • De korting van 100 euro voor uw vriend(in) wordt eenmalig verstrekt per patiënt en wordt verrekend in de behandelprijs.
 • Uw 100 euro wordt op uw rekening gestort na afloop van de behandeling van uw vriend(in).
 • Dit aanbod is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.
 • Het aanbod is van toepassing op de volgende behandelingen: Femtosecond LASIK, TransPRK, Lasek, ICL, Raindrop en RLE.
 • U mag meerdere vrienden/vriendinnen aandragen. Misschien ontvangt u daardoor uw eigen behandelkosten wel terug!
 • Dit aanbod is geldig tot 31 december 2017.

Lasik Centrum & ELC bundelen hun krachten in Boxtel

Per 1 maart opereren Lasik Centrum Boxtel en Excimer Laser Centrum Nijmegen vanaf één locatie en gaan zij samen verder onder de naam Lasik Centrum.

‘Opereren’ kan in deze context letterlijk genomen worden, want alle apparatuur is inmiddels ondergebracht bij onze hoofdvestiging in Boxtel. Alle medische ingrepen worden vanaf nu enkel nog uitgevoerd in Boxtel.

Met deze bundeling van kennis, kunde en apparatuur kunnen de chirurgen hun patiënten nog beter van dienst zijn. Excimer Laser Centrum Nijmegen brengt 25 jaar ervaring mee op het gebied van ooglaserchirurgie. Samen kunnen we de veiligheid en kwaliteit meer dan ooit waarborgen.

Congres Update on Eyes 2017

Van 8 t/m 11 februari vond het congres Update on Eyes 2017 plaats in Seefeld Oostenrijk. Het congres, een initiatief van Drs. Guus van Hogerwou van Lasik Centrum, was bestemd voor oogartsen, oogartsen in opleiding en aanpalende specialisten met als doel kennis te delen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de oogheelkunde. Naast Drs. Guus van Hogerwou was ook Drs. Oege Goslings van Lasik Centrum een van de sprekers.

Het congres is geaccrediteerd met 10 punten. Wat natuurlijk een prachtig rapportcijfer is en aantoont hoe waardevol het is als oogartsen onderling hun specialismen delen.

Niet omdat het moet, maar omdat het kan

De 33-jarige baas van website Reddit - goed voor zeshonderd miljoen dollar - liet onlangs zijn ogen laseren. Waarom? Niet omdat hij plots helemaal klaar was met zijn lenzen, maar omdat hij bang is dat in een chaotische toekomst hij niet kan overleven met slecht zicht.

Zeker wanneer men erg afhankelijk is van bril of lenzen kan het idee om zonder bril of lenzen in een dreigende situatie terecht te komen zeer beangstigd zijn. Net als Steve Huffman zien meer en meer mensen in ooglaseren een permanente oplossing voor hun oogafwijking, zodat men onder alle omstandigheden direct goed zicht heeft.

Bij ons Geen wachtlijst voor staaroperaties

Wanneer er bij u staar vastgesteld is, is het prettig te weten dat u bij Lasik Centrum dezelfde week nog terecht kunt voor een afspraak. Bij ons geen lange wachtlijst. Ook na het vooronderzoek kunt u direct een afspraak maken voor de operatie. Een staaroperatie gebeurt op medische indicatie, informeer bij uw zorgverzekeraar naar de vergoeding binnen uw zorgpolis.

Lasik Centrum altijd helder over ooglaseren

Reactie n.a.v. Zembla uitzending 21 december 2016

Op 21 december 2016 heeft Zembla een item uitgezonden over Lasik. Het beeld dat door de programmamakers wordt geschetst is tendentieus, ongefundeerd en misleidend.

Lasik is een van de varianten van ooglaserchirurgie binnen het palet aan moderne technologieën om oogafwijkingen te corrigeren.

De Zembla documentaire wekt de indruk dat oogartsen informatie over complicaties en negatieve gevolgen van Lasik achterhouden voor hun cliënten. Zij beroepen zich daarbij op een patiënt die – vervelend genoeg – langdurige pijnklachten had na Lasik. Daarnaast werd een Amerikaanse dokter geciteerd.

Geen enkele medische ingreep zal ooit geheel vrij zijn van risico’s, neveneffecten, of complicaties, hoe zorgvuldig er ook wordt gewerkt. Overigens zijn ook de alternatieven niet vrij van gevaar – denk aan oogschade door infecties bij contactlenzen of door scherven van een brilleglas.

Wij beroepen ons niet op een paar incidenten (hoe betreurenswaardig ook) maar op de grote series ooglaserbehandelingen die zijn gepubliceerd in de wetenschappelijke wereldliteratuur, en op de ervaringen van onze honderduizenden cliënten van de afgelopen decennia als wij constateren dat ooglaserbehandelingen, inclusief Lasik, veilig, verantwoord en doeltreffend zijn.

Daarvoor moet (vanzelfsprekend) wel een aantal regels in acht worden genomen. Die regels zijn er in Nederland en worden nauwgezet nageleefd.

 1. De richtlijnen die bepalen of een patiënt geschikt is voor behandeling dienen strikt in acht te worden genomen. Een van die voorwaarden is dat de ogen niet te droog zijn.
 2. Behandelingen dienen te worden uitgevoerd door bekwame, getrainde, en getoetste professionals. Nederlandse oogartsen worden jaarlijks getoetst en bijgeschoold.
 3. Behandelingen dienen te worden uitgevoerd onder strikte lucht- en steriliteit omstandigheden met state of the art apparatuur. Moderne behandelingen als FemtoLasik, (trans-)PRK en Smile geven geen blijvende toename van droogheid.

Refractiechirurgie wordt in Nederland professioneel beoefend, onder toeziend oog van keurende instanties als inspectie volksgezondheid. De oogarts wordt getoetst en bijgeschoold, de klinieken en apparatuur worden periodiek gecertificeerd en de behandelresultaten worden geanalyseerd. Daarnaast mag u van de Nederlandse oogarts verwachten dat hij passie voor zijn vak heeft en toewijding voor zijn patiënten. Hij of zij is opgeleid om mensen beter te maken, de gezondheid en het welzijn van zijn patienten te bewaken en voorop te stellen.

Enig verondersteld commercieel belang van de oogarts zal daar altijd ondergeschikt aan zijn. Bij de besluitvorming rond behandelmogelijkheden gaat de tevredenheid en veiligheid van u als patient/cliënt voor alles.

Een verdachte nog sneller in het oog hebben

Bent u werkzaam bij de politie en heeft u een Politie Zorgpolis. Dan heeft u recht op een gratis Lasek behandeling t.w.v. € 1.250,-*. Bel 0411 - 66 00 88 en maak direct een afspraak.

 

*De intake dient plaats te vinden vóór 1 februari 2017.

Editie 2 van eye magazine is uit

Na het succes van EYE magazine 1, lanceert Lasik Centrum EYE magazine 2. Hierin staat naast het thema "beleef het zien" ook de fusie van Excimer Laser Centrum centraal. Door deze samenwerking aan te gaan kunnen Lasik Centrum en ELC de krachten bundelen en met 25 jaar ervaring op het gebied van oogchirurgie de toekomst meer dan waarborgen. Het team breidt zich uit met 8 ervaren oogchirurgen. Hierdoor kan Lasik Centrum de refractiechirurgie in de volle breedte aanbieden op vele locaties in Oost- en Zuid-Nederland.

Altijd het beste zicht op verzekeringen en advies

10 jaar geleden heb ik een succesvolle laserbehandeling ondergaan bij Lasik Centrum en daar heb ik sindsdien iedere dag plezier van. Geen gedoe meer met beslagen brillenglazen en ’s ochtends direct goed zicht. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

Marcel de Mul
Enthousiaste ervaringsdeskundige

ASCRS-ASOA meeting in New Orleans

Dr. Verdoorn geeft lezing op ASCRS-ASOA in New Orleans over de lange termijn resultaten van Raindrop. Met 3 jaar ervaring kan Dr. Verdoorn stellen dat Raindrop de revolutie is in leesbrilvervangende chirurgie.

Nog beter zicht met Contoura

De eerste behandelingen met Contoura zijn succesvol uitgevoerd bij Lasik Centrum.
 
Contoura Vision is een topografisch-geleide LASIK behandeling, ontwikkeld om refractiechirurgen de mogelijkheid te bieden een nog meer persoonlijk afgestemde laserprocedure uit te voeren voor patiënten met bijziendheid of bijziendheid met astigmatisme, gebaseerd op de unieke cornea topografie (hoornvliesscan) van elk van beide ogen.
 

SisterRun deelnemers lopen meer dan € 3.000,- bij elkaar

De achtste editie van de SisterRun was met bijna 400 inschrijvingen en prachtig weer, een groot succes.

Dankzij de steun van Lasik Centrum is het Soroptimistenclub Vught Lumineus mogelijk gemaakt dit event te organiseren. Samen met alle vrouwen en kinderen is er maar liefst een opbrengst van € 3.000,- bij elkaar gelopen.

Het project ‘Syria back to school’ van Unicef wordt ondersteund door de Unie van Soroptimisten Nederland. Hierdoor kan het project ingestuurd worden voor ‘de verdubbelaar’. Als de unie de aanvraag accepteert, zal zij het bedrag verdubbelen waardoor er uiteindelijk € 6.000,- aan Unicef geschonken kan worden.

Dit project zorgt ervoor dat miljoenen Syrische kinderen die al drie jaar lijden onder het geweld in hun land, in Turkije naar school kunnen gaan. Het is fantastisch om hieraan een substantiële bijdrage te kunnen leveren.

nieuw eye magazine

Als je voorop loopt op het gebied van oogchirurgie, ligt het in de lijn der verwachting dat je ook vooruitstrevend bent in je communicatie, Lasik Centrum heeft special een eigen magazine laten ontwikkelen genaamd "EYE". In deze eerste uitgave staat het nieuwe thema "beleef het zien" centraal. Zien zorgt voor de beleving van alles wat we doen. Zien bepaalt grotendeels onze bewegingsvrijheid. Of je nu wordt geïnspireerd door optische illusie, de schoonheid van de London EYE of oog in oog met de natuur staat, EYE is het nieuwe platform voor de oogchirurgen van Lasik Centrum.

Schrijf u nu gratis in

Wanneer u zich via Lasik Centrum inschrijft voor Sisterrun 2016 is niet alleen uw deelname gratis*, maar maakt u ook nog kans op een ooglaserbehandeling t.w.v. € 1.250,-

SCHRIJF U HIER IN

De Sisterrun is een loopevenement in Vught  bestemd voor vrouwen. U kunt kiezen uit 5, 7½ en 10 kilometer hardlopen of 7 km wandelen. Sinds vorig jaar kunnen jongens en meisjes tot 13 jaar ook deelnemen aan de KidsRun op de atletiekbaan van atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught. De afstand van de Kidsrun is 1200 meter.

Er kunnen vele redenen zijn om deel te nemen aan de Sisterrun. Misschien voor de gezelligheid samen met uw vriendinnen of om een goede sportieve prestatie neer te zetten. Wat uw motivatie ook is, van uw inschrijfgeld gaat een deel naar het goede doel. Dit jaar is dat het project Syrië Back to School van Unicef.

Bij (hard)lopen is goed kunnen zien belangrijk. Bij een bril kan het gewicht van het montuur op uw neus of het afzakken van de bril door een bezweet gezicht als zeer hinderlijk ervaren worden. Met ooglaseren bent u voorgoed van dit probleem verlost. Kom naar een infoavond in de buurt en laat uw verder informeren.

Beleef het zien met Lasik Centrum tijdens Sisterrun 2016.

* Normale prijs bij voorinschrijving is € 11,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen.

Nooit meer last van je bril

Haarscherp zien zonder bril of contactlenzen, ook als je al wat ouder bent. Het is mogelijk dankzij de nieuwste technieken in de refractiechirurgie. Lasik Centrum Oogkliniek in Boxtel, al vijftien jaar lang een begrip in Brabant, is gespecialiseerd in het laseren van ogen en implanteren van lenzen. Dat kan nu nog veiliger en met meer comfort.

lensvervangende behandeling

Een lensvervangende-operatie is de enige manier om staar te behandelen. De lens wordt naarmate we ouder worden minder helder. Men ziet hierdoor waziger en kleuren lijken grauwer. Iedereen die ouder wordt krijgt hiermee in meer op mindere maten te maken. Behandeling is pas nodig als men last van heeft van slechtziendheid door staar. Bij een lensvervangende operatie wordt de troebele lens vervangen wordt door een kunstlens. In Nederland worden ongeveer 150.000 staaroperaties per jaar uitgevoerd en is daarmee de meest uitgevoerde operatie.